/ OM OSS

Stonecut Studio startades i en stark anda av nyfikenhet och med en bestämd känsla, baserad på erfarenhet, att storformat och granitkeramik i kombination med ny teknik måste utforskas.

HISTORIEN OM OSS

Tänk vad man skulle kunna åstadkomma med de nya formaten och lite kreativitet!”. Tanken var Hans Perssons. Tio år tidigare hade han lämnat sitt företag Konradssons KakelFullt upptagen meandra affärsidéer hade det ändå inte undgått honom att det dykt upp nya möjligheter med hans gamla favoritmaterial.  

Han kunde inte hjälpa det; kärleken till natursten och byggkeramik sprakade till igen. När han fick med sig en av sina bästa medarbetare från Konradssons, plus en vän– imponerad av hans kompetens och perfekt för idén om en ny slags skärstudio – ja, då måste han följa sitt hjärta. Stonecut måste bli verklighet! 

Kollegan från Konradssons, Magnus Andersson, såg det som en förmån att få återförenas med Hans. Han ville gärna vara med och bygga något nytt från scratch med duktiga människor som delade värderingar, till exempel inställningen att det måste vara roligt, att känslan ska vara familjär och att man aldrig kompromissar med kvaliteten.  
I Stonecut tar Magnus hand om logistik, inköp, försäljning och leverans. ”Det jobbet kan man bara lära sig ordentligt i livets hårda skola”, säger han. 

Efter ett resande yrkesliv som säljare, logistikchef för fyra affärsområden inom industrikoncernen Proton Group, logistiker i 12 år på Kinnarp och vd för Konradssons kakel i 14 år, har Magnus blivit både extremt kunnig och ödmjuk. 
Lagandan – det här med att få med sig alla mot samma mål och ta ett stort personligt ansvar för sin plats på planen – är väldigt viktigt för den före detta fotbollsspelaren och idrottsledare Magnus. 

Marcus Gustafsson, vännen som imponerat på Hans med sitt tekniska kunnande, är den tredje lagspelaren i kärntruppen och produktionsansvarig på Stonecut. Marcus fick följaktligen ansvaret för köpet av den supermoderna maskinparken från Italien. Han är även konstruktör, ritar i CAD-systemet och ser till att skärningarna blir rätt.

Alla tre grundare säger att de livas upp av att vara nybörjare igen. Frågan är bara om någon av dem egentligen är det. Tillsammans har de nästan 100 år av lärande, specialisering och samlade erfarenheter när de nu tar sig an granitkeramik i storformat – i branschen kallade för slabs. Möjligen består nybörjargärningen i att övertyga fler naturstensälskare om fördelarna med detta extremt tåliga och lättskötta material. Restauranger, butiker, arkitekter, byggare och privatpersoner får helt nya möjligheter att skapa vackra, häftiga och hållbara ytor och miljöer.  Granitkeramiken består bara av naturliga beståndsdelar. Det är lera, sand, fältspat, kaolin och andra mineraler som printas och torrpressas under högt tryck i 1400 graders värme. Nu vill vi inget hellre än att testa nya idéer tillsammans med dig, du nyfikne, krävande, kompetenta och stenälskande själsfrände. Kom gärna och besök oss i vår nybyggda skärstudio i Stigamo och kreera framtiden med oss. Välkommen!

Vi arbetar långsiktigt och medvetet i både relationer och maskinpark

VÅR AFFÄRSIDÉ

Vi är ett småländskt företag med stor erfarenhet av natursten och granitkeramik med dess fördelar. Med precision, omtanke och känsla för detaljer erbjuder vi anpassning av sk Slabs,– ett storformat av natursten eller slit- och frosttålig granitkeramik – för tillskärning av inredningsdetaljer, möbeldesign och arkitektur, interiört som exteriört. I en modern och specialanpassad anläggning, med fokus på miljövänlig produktion, förädlas dina kreativa lösningar för att skapa nya, hållbara och vackra miljöer.

Med våra hypermoderna fleroperationsmaskiner kan vi skära, fasa och kantbearbeta storformat av natursten och granitkeramik. Slabs specialanpassas enligt önskad storlek och formas med vår vattenjet och CNC maskiner från Intermac och Donatoni. Vi arbetar långsiktigt och medvetet i både relationer och maskinpark och med marknadsledande leverantörer.  I vår skärstudio bearbetas och förädlas hållbara material på ett miljövänligt sätt med vatten och sand, där merparten av allt vattnen återanvänds i slutna system. Det ger miljövinster i material och produktion, win­win på Småländska. I Stigamo för vi traditionerna vidare: entreprenörsandan, kreativiteten, nyfikenheten, noggrannheten, hantverket, lusten att utveckla och glädjen i att hjälpa andra förverkliga sina idéer.