/ SKÄRSTUDION

MED HJÄRTAT I SMÅLAND

Vi vill inspirera designers, arkitekter och inredare, professionella såväl som hemmafixare.
Hjälpa och stötta visionärer och kreatörer med höga krav på funktion, konstnärlighet och personligt uttryck.
För att vi tillsammans ska kunna skapa rätt förutsättningar och hitta nya användningsområden för natursten och granitkeramik har vi upprättat Sveriges modernaste skärstudio, mitt i hjärtat av Småland. 

I Stigamo för vi traditionerna vidare:
entreprenörsandan, kreativiteten, nyfikenheten, noggrannheten, hantverket, lusten att utveckla och glädjen i att hjälpa andra förverkliga sina idéer. Välkommen.

/ HANTVERKET

Vår skärstudio välkomnar bygg- och husföretag, badrumstillverkare, kökstillverkare, arkitekter, objektskunder, möbelindustripassionistas, designers och inrednings­arkitekter. Älskar du natursten och granitkeramik kan vi tillsammans förverkliga och anpassa just din produkt – varje projekt är unikt, precis som dina idéer.

/ KÄNSLAN

Naturen har en helt unik för­måga. En tillverkningstakt vi inte kan kompensera för. Det inger respekt och oss ett gemensamt ansvar att förvalta. Alla behöver anstränga sig extra för att agera hållbart. Det är därför vi satsar stort på att agera  miljö­ medvetet. Med noga utvald modern teknik och fokus på miljö sprider vi kunskapen om både natursten och granitkeramik.

/ KAPACITET

Vi arbetar långsiktigt och medvetet i både relationer och maskinpark.  I vår skärstudio bearbetas och förädlas hållbara material på ett miljövänligt sätt till sand, där vattnet återvinns i slutna system. Det ger miljövinster i material och produktion, win­win på Småländska.

/ NY TEKNIK

Med våra hypermoderna CNC-maskiner kan vi skära, fasa och kantbearbeta storformat av natursten och granitkeramik. Slabs special­ anpassas enligt önskad storlek och format med vår vattenjet och CNC-maskiner.